Jeffrey Phillip

The Project
Chelsea Playroom

The Transformation
Multi-functional rooms are a necessity in New York City, so it’s no surprise that this client had her boys’ playroom also functioning as a guest room for her overnight visitors.  However, even though the room had to have two functions, my client didn’t want it to feel like a messy den for her visitors, or like a space the boys wouldn't be able to really enjoy while they were playing.  

To help her achieve her spatial goals, we designed a plan that had better storage for the boys’ games and toys, upgraded the flooring to something that was more mature, but still playful and redesigned the storage system in the room to better suit their needs.

The result was a playful space that allowed kids to be kids, but also allowed guests to feel at home and not like they were staying in a chaotic after school camp. 

  • Before
  • After
  • Before
  • After
  • Before
  • After
  • After - Inside Toy Closet