Jeffrey Phillip

The Project
Park Slope Nursery

The Transformation
To transform this very tiny (6 ft. x 9 ft.) office/storage room into a first-born’s, nursery we started by putting together a simple, yet whimsical design plan. Since the sex of the baby was a surprise, we chose a very neutral base for the color pallet that was later injected with blues and greens after baby Jack was born. 

Once we finalized the plan, we spent several hours purging and redistributing the random collection of items that were stored in this nursery-to-be to their proper home throughout the clients’ apartment and storage space.

The furniture, shelving and decorative accessories were all selected to stay within a limited budget and maximize the tight space, while matching the rest of apartment’s decor and evoking a playful atmosphere. By using baskets under the changing table, under-the-crib storage, a small collapsible toy box and properly outfitting the old pre-war closet, we were able to fit all of baby Jack’s belongings into one very cute nursery.

  • Before
  • After
  • After
  • After
  • After
  • Before
  • After
  • Pre-War Closet
  • Family Heirloom